Kuopion Tradenomiopiskelijat ry

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit ovat pian täällä ja on aika vaikuttaa! 

Eduskuntavaaleissa äänestäminen on tärkeä kansalaisvelvollisuus ja oikeus, jonka avulla voit vaikuttaa maamme tulevaisuuteen. 

Miksi äänestää? 

Milloin äänestää?

Ennakkoäänestys alkaa 22.3. ja päättyy 28.3. Tällä aikavälillä voit äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Yhtenä äänestyspaikkana toimii Itä-Suomen yliopiston Studentia-rakennus. Kaikki ennakkoäänestyspaikat löydät klikkaamalla tästä.

Vaalipäivän äänestys tapahtuu 2.4. klo 9.00-20.00 äänestyspaikassa, joka on ilmoitettu sinulle kotiin lähetetyn kirjeen kautta.

Ennen äänestämistä

Ennakkoäänestämisen alkuun on vielä aikaa, joten nyt on hyvä hetki etsiä itselle sopiva ehdokas ja tutustua erilaisiin kampanjoihin, joiden tavoitteena on parantaa opiskelijoiden asemaa yhteiskunnassa.

Itselle sopivan ehdokkaan löytämiseen voi käyttää apuna vaalikoneita. Niitä löytyy lukuisia erilaisia, mutta olemme todenneet ainakin Ylen vaalikoneen hyväksi.

Monet toimijat kampanjoivat vaalien alla ja näistä suosittelemme tutustumaan ainakin SAMOK:n ja SYL:n ”Opiskelijat pois köyhyysrajalta” -kampanjaan sekä Tradenomiopiskelijoiden ja Insinööriopiskelijaliiton ”Speak Out” -kampanjaan.

KuoTran toimintaa tukemassa