Kuopion Tradenomiopiskelijat ry

Blogi: Kannattaako hallitukseen hakea?

Blogi: Kannattaako hallitukseen hakea?

Syksy alkaa kääntymään talveksi ja samalla myös opiskelijajärjestöjen syyskokoukset alkavat lähenemään. Ympäri Suomen korkeakouluja vanhat hallitukset raapivat kasaan ensi vuoden toimintasuunnitelmia ja uudet hallitushakijat alkavat jännittämään syyskokouksen paneelitenttiä. Myös oman rakkaan opiskelijayhdistykseni, Kuopion Tradenomiopiskelijat ry:n (myöhemmin KuoTra) syyskokous alkaa olemaan jo ihan nurkan takana.

Opiskelijayhdistyksen hallitus. Mikä se on? Mitä siellä tehdään? Kannattaako juuri minun hakea?

Oma yhdistysura alkoi tammikuussa 2018 ja näin jälkeenpäin mietittynä kaikenlaista sitä onkin tullut tehtyä ja koettua. Ajattelinkin nyt jakaa hiukan omaa kokemusta ja näkemystä hallitustoiminnasta ja antaa muutaman vinkin hallitukseen hakijoille.

Kuva hallitustoiminnasta vääristyy helposti, jos toimintaa seuraa pelkästään ulkoa päin. Toimintaan kuuluu paljon muutakin, kuin edustamista erilaisissa tapahtumissa ympäri kaupunkia tai kahvin kittaamista toimistolla yliluonnollisissa määrissä. Hallituksessa pääsee tekemään paljon muutakin. KuoTran tärkeimpänä tehtävänä on toimia jäsentensä edunvalvojina. Edunvalvonta koetaan usein vieraana terminä, mutta yksinkertaistettuna se tarkoittaa jäsenistön aseman parantamista opiskeluiden aikana, esimerkiksi keskustelemalla ammattikorkeakoulun johdon kanssa jäsenistön esiin nostamista ongelmista.

Edunvalvonnan lisäksi meillä KuoTrassa on myös paljon muita mielenkiintoisia tehtäviä. Järjestämme paljon erilaisia tapahtumia, niin ammatillisesti kehittäviä kuin myös virkistystapahtumia. Varsinkin toimintamme tapahtumapuolella pääsee tekemään todella paljon yhteistyötä, niin muiden opiskelija-aktiivien, kuin yritysmaailman kanssa. Edellä mainitut tehtävät eivät suinkaan ole ainoita mitä KuoTralla on tarjota, sillä toimintaamme kuuluu paljon muutakin. Yhdistyksemme Instagram tililtä löytyy kattavat esittelyt kaikista vastuualueista, joten sieltä pääsette tutustumaan tarkemmin eri vastuualueisiin.

Teille, jotka olette harkinneet hakemista hallitukseen, haluan sanoa muutaman asian. Hakekaa mukaan! Hallitukseen hakeminen on varmasti ollut paras päätös minkä olen omien opintojeni aikana tehnyt. Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet todellakin olleet elämäni parhaat vuodet tähän mennessä. Vuosien aikana saadut kokemukset ovat todellakin korvaamattoman arvokkaita. Asia, josta olen erityisesti nauttinut näiden vuosien aikana, on uusiin ihmisiin tutustumien. Tradenomiopiskelijoiden kenttä on todella aktiivinen, koko Suomen laajuisesti. Tämä on mahdollistanut verkostoitumisen ympäri maata. Osasta näistä mahtavista tyypeistä tulee varmasti minulle elinikäisiä ystäviä.

Vielä loppuun ”vanhan jäärän” vinkit hallitukseen hakemiseen:

– Lähde rohkeasti ehdolle – et varmasti tule pettymään.
– Mieti mitä osaat ja mitä haluat tehdä hallituksessa. Pohjaa hakemuksesi näihin asioihin.
– Ole oma itsesi.
– Älä turhaan jännitä. Syyskokous saattaa tuntua jännittävältä tilaisuudelta, mutta muista että siitä on kaikki muutkin aina selvinneet.

Nähdään syyskokouksessa!

– Jere Liitiäinen
KuoTra ry:n puheenjohtaja 2019

KuoTran toimintaa tukemassa