Kuopion Tradenomiopiskelijat ry

Puheenjohtajan sanoin; Uusi ja epänormaali syyslukukausi on startannut

Puheenjohtajan sanoin; Uusi ja epänormaali syyslukukausi on startannut

Ihanaa uuden syyslukukauden alkua!

Viime maaliskuussa koko Suomen maa vaipui meille kaikille uudenlaiseen poikkeustilaan. Tapahtumat peruttiin, paikkoja suljettiin, liikkumista rajoitettiin ja moni muukin asia koki erinnäisiä muutoksia. Nyt kesän jälkeen voidaan todeta, että tilanne on onneksi hieman jo rauhoittunut keväästä, mutta se ei edelleenkään ole ohi.

Täten myös meidän yhdistys reagoi vallitsevaan tilanteeseen tämän hetkisen tilanteen ja suositusten mukaisesti. Perinteisiä alkuvuoden tapahtumia, kuten fuksisitsejä, ei ainakaan alkusyksystä tulla järjestämään. Kaikki meidän suuret tapahtumat, kuten Poikkarit-konseptin sitsit ja Savoa kiertävä excursio, on ainakin hetkellisesti peruttu. Tällä hetkellä hallitus elää päivä kerrallaan ja seuraa tilannetta sen suhteen, että milloin on taas mahdollista järjestää tapahtumia meidän rakkaille jäsenille, ja muille opiskelijoille poikkitieteellisesti, mahdollisimman turvallisesti ja vastuullisesti.

Pitääksemme kuitenkin huolta meidän lähes 200 uuden opiskelijan verkostoitumisesta heti lukuvuoden alussa, pidimme KuoTran omat Fuksiaiset ensimmäisellä kouluviikolla. Verkostoituminen on opiskeluvuosien kannalta äärettömän tärkeää, joten halusimme varmistaa sen, että fuksit saavat edes jonkunlaisen mahdollisuuden päästä tutustumaan oman luokan opiskelijoihin ennen itse opiskelujen alkua. Nykypäivän ammattikorkeakoulututkintojen kurssit sisältävät suurilta määrin ryhmätöitä, joten opiskelutovereiden tunteminen ennen kurssien alkua on enemmän kuin positiivista.

Fuksiaiset järjestettiin suosituksia ja rajoituksia noudattaen, kuten huolehtimalla käsidesistä, turvaväleistä ja pienistä ryhmäkoista rastikierroksen aikana. Rastitehtävät eivät vaatineet ylimääräistä kontaktia tehtäviä suorittavien kesken, eikä tapahtuman jälkeen järjestetty perinteisiä jatkoja. Saimme tapahtumasta hyvää palautetta ja koemme, että onnistuimme tärkeässä fuksien ryhmäyttämisessä näin lukuvuoden alussa, niin kuin on vuosittain tarkoitus.

Vaikka syksyn ensimmäiset kuukaudet ovat tunnetusti opiskelijatapahtumien kulta-aikaa, niin voimme onneksi ilolla kertoa, että yhdistystoiminta ei keskity vain näiden tapahtumien järjestämiseen. Syksyn aikana yhdistyksemme järjestää muun muassa hyvinvointiviikot, jossa osana on esimerkiksi opiskelijoille suunnattu verenluovutuskampanja ja jonkunlainen lajikokeilu. Lajikokeilut on tuttuja jo aikaisemmilta lukukausilta, mutta nyt tilaisuus tullaan vain järjestämään normaalia pienemmällä kapasiteetilla. Näiden lisäksi, suunnitelmissa on myös erilaisia yritysvierailuja juurikin teille tradenomeille suunnattuna.

Tästä poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta, haluamme edelleen pystyä tarjoamaan meidän opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia osallistua eri tilaisuuksiin ja tempauksiin, kuitenkin rajoitukset huomioiden. Meitä voi tulla moikkaamaan ja jututtamaan viikottaiselle toimistopäivystykselle tai mahdolliselle ständille Bar & cafeSAVOTTAan.

14.9.2020

Sini Tuovinen
Puheenjohtaja
Kuopion Tradenomiopiskelijat ry

KuoTran toimintaa tukemassa